L’absència de pluges endarrereix la sortida de bolets a tota la Conca. L’any anterior va ser un mal any pel que fa a producció i és possible que aquest 2020 es repeteixi el mateix patró. Les pluges d’aquestes últimes setmanes poden ajudar a millorar la producció i es preveu que de cara finals de novembre pugui augmentar el nombre de bolets a la zona.

El factor principal d’aquesta davallada en el nombre de bolets de la comarca és l’aigua, però hi ha altres factors que poden influir, com per exemple el vent, ja que evapora l’aigua i per tant redueix encara més la quantitat que arriba a les plantes i al sòl. També el pendent del terreny pot ser una dificultat afegida perquè l’aigua penetri en el terreny.

A més en el cas de la Conca de Barberà, considerada com zona mediterrània, la producció pot ser molt poc constant d’un any a l’altre i és difícil preveure com serà la temporada.

ÀUDIO: El tècnic del Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya, Juan Martínez de Aragón, explica el motiu d’aquesta davallada de producció

Zones com el bosc de Poblet es troben actualment sense bolets, però des del Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya asseguren que ja comença a notar una mica de moviment amb l’aparició de petites espècies, però encara no hi ha rastre de rovellons o llenegues, que són alguns dels bolets més cotitzats.

ÀUDIO: Juan Martínez de Aragón repassa quina és la situació actual al bosc de Poblet