Montblanc té una cinquantena de locals comercials buits al centre històric. Més enllà del centre, la xifra s’eleva fins a vuitanta.

Són les xifres que s’extreuen de l’estudi que està elaborant l’Ajuntament de Montblanc per conèixer quina és la situació real dels locals comercials de la vila. L’objectiu és intentar revertir aquesta tendència i evitar que el centre històric es quedi sense botigues a llarg termini. La regidora de comerç de Montblanc, Carme Pallàs, assegura que el paper de l’Ajuntament ha de ser el d’acompanyador als emprenedors que es disposin a agafar alguns dels negocis que volen traspassar.

ÀUDIO: La regidora de comerç de Montblanc, Carme Pallàs, parla de la situació actual dels locals del municipi

En aquests moments hi ha fins a cinc negocis que han tancat o esperen fer un traspàs. Són negocis que tenen entre 30 i 40 anys, i que els seus propietaris es jubilen. És el cas de Teixits Pastori, que després de gairebé trenta anys tancarà definitivament en els propers mesos si no aconsegueix traspassar-lo. La crisi generada per la Covid-19 no hi ha ajudat.

ÀUDIO: La propietària de Teixits Pastori, Pastori Guerra, explica les dificultats que ha comportat la Covid-19

En aquest sentit, i amb l’objectiu de posar en contacte venedors i possibles compradors de negoci, Montblanc disposa d’un d’assessorament de Reempresa, una iniciativa de la Generalitat que vetlla perquè es puguin traspassar negocis que estan en vies de tancar. A la comarca hi ha fins a deu negocis que estan en aquest procés, cincs d’ells a Montblanc.