L’Oficina Jove de la Conca de Barberà ha editat una guia amb els recursos que hi ha a la comarca per als i les joves. Es tracta d’un document online que ordena tots els serveis adreçats a joves que hi ha la Conca. Fins ara la informació estava molt més dispersa i no facilitava la seva recerca.

Al document s’hi poden trobar, per exemple, els serveis en matèria de formació i ocupació, emprenedoria, habitatge o salut física i emocional. També recull les entitats juvenils de la Conca o els serveis per als joves nouvinguts. 

El projecte, que encapçala la referent d’ocupació juvenil de la Conca de Barberà, va néixer en un primer moment com a demanada de l’àrea de Nova Ciutadania del Consell Comarcal, amb l’objectiu de tenir un document on recollir els recursos per als joves nouvinguts. Amb aquest punt de partida, es va creure necessari fer-ho extensiu a tots els joves, i realitzar un document que sigui viu i que agrupi tots els serveis per aquest col·lectiu que té la Conca.

La guia, que es pot consultar al web del Consell Comarcal de la Conca, es posarà a disposició dels ajuntaments, com una eina més per ajudar als joves a canalitzar les seves demandes. També s’han previst diversos tallers per donar-la a conèixer als i les joves, tot i que encara no se sap quan es podran fer, ja que s’havia previst fer-los presencials.

La guia s’ha presentat en roda de premsa aquest dimarts a l’Ajuntament de Montblanc. La nova regidora de joventut, Núria Besora, ha posat en valor la tasca en matèria d’ocupació juvenil de l’Oficina Jove.

ÀUDIO: La regidora de joventut de Montblanc, Núria Besora, parla sobre aquest nou projecte