El Celler Rendé Masdéu de l’Espluga, arrasat ara fa un any per la riuada, ja fa 3 mesos que va reobrir en un nou emplaçament, en concret al Molí de Poca on darrerament hi havia hagut les caves i restaurant Simó de Palau.

Un any després parlem amb la propietària del celler, Mariona Rendé, perquè ens faci balanç del qual ha estat aquest any marcat per una pandèmia mundial i també per una verema que feia preveure que seria dolenta per diverses malalties i que finalment no va ser així.

Des d’aquest estiu han renascut en unes antigues caves entre l’Espluga i Montblanc. Han comprat les instal·lacions, i entre l’adquisició i la seva adequació han invertit més d’un milió d’euros. “El que sí que volíem des del primer moment era continuar la nostra activitat com a celler, a partir d’això vam tenir la sort de trobar aquestes instal·lacions”, Mariona Rendé referint-se amb la nova ubicació.

Nova ubicació del Celler Rendé Masdéu entre l’Espluga u Montblanc (Imatge: Pep Morató)

Rendé ha estat crítica amb les institucions, ja que no han rebut ni tan sols un euro de tot el que els polítics van prometre l’endemà de la riuada. El que sí que volen agrair és a tota la gent que ha col·laborat amb el renaixement del celler, des del que va posar 50 cèntims al que va aportar quantitats més grans. Rendé Masdéu ha tornat a començar gràcies sobretot a la solidaritat ciutadana.

MARIONA RENDÉ: “lA MENTIDA SEMPRE ESTÀ EN LA SEVA BOCA (DELS POLÍTICS)”

ÀUDIO: La propietària explica que no han rebut cap ajuda de les administracions

RENDÉ: “tenim celler i feina gràcies a tota la gent i no gràcies els que nosaltres els hi paguem impostos cada mes”

ÀUDIO: Rendé agraeix a la iniciativa Riuada Solidària, a la DO Conca de Barberà i a la gent que els hi ha donat tot

La família de la Mariona a l’interior de les noves instal·lacions (Imatge: Pep Morató)

Nou Vi de Fang a la venda

Coincidint amb l’aniversari de la riuada han tret al mercat un nou Vi de Fang. Un vi dedicat a totes aquelles persones que l’endemà els van ajudar a tirar a endavant i també a treure totes les ampolles que van quedar colgades de fang.

Amb la riuada les ampolles van quedar barrejades entre el fang, així que ara surten al mercat unes 2.200 ampolles a un preu d’uns 12 euros cadascuna. Aquestes ampolles són de dos vins embotellats però sense etiquetar. Quan compris l’ampolla pot ser que tinguis un Arnau (de la varietat de raïm syrah) o un Peu de Bosc (de cabernet sauvignon).

Ampolles de vi extretes del fang. Imatge: Gerard Bosch

Durant aquest divendres s’havia de celebrar la inauguració oficial del nou celler però a causa de les restriccions i mesures de la Covid-19 es va haver d’ajornar, de moment sense data prevista a causa de la incertesa. El que si que ja fan són visites pel públic durant el cap de setmana, si bé amb aforament limitat per complir les mesures sanitàries.

3 COMENTARIS

Comments are closed.