Davant la massificació de diversos espais naturals, el Govern limitarà els accessos de vehicles a diversos parcs i paratges naturals, entre ells el Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet.

Després de diversos caps de setmana amb escenes de massificació de vehicles per exemple al barranc de Castellfollit per l’atractiu de l’itinerari micològic, l’òrgan gestor del Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet, ha explicat a l’EFMR que un cop s’arribi a l’aforament del 75% de vehicles privats es tancarà, també ho ha explicat aquest divendres el govern.

La mesura es pren per evitar aglomeracions que posin en risc la salut de les persones i la capacitat del medi natural. D’aquesta manera, s’activarà un dispositiu de seguretat, es reforçarà la vigilància preventiva a les zones de més afluència, s’endegaran accions per identificar i corregir conductes de risc, i s’intensificarà la neteja i la desinfecció dels equipaments.

ÀUDIO: Ester Trullols, directora del Paratge Natural de Poblet, explica que han delimitar l’entrada de vehicles

Trullols ha remarcat que aquest any ja no s’està promocionant l’itinerari micològic de Castellfollit on al llarg del recorregut es troben diversos bolets pintats als arbres per l’augment de persones que visiten l’indret.

ÀUDIO: Trullols parla sobre una massificació de gent puntual als cap de setmana de tardor

Massificacició de vehicles al voltant de l’entrada (Imatge: Pep Morató)