Augmenten els casos de coronavirus i el risc de rebrot a la Conca de Barberà. El Departament de Salut ha notificat 31 casos positius en la darrera setmana comptant totes les proves. En concret, s’han registrat casos a l’Espluga de Francolí, a Vimbodí i Poblet, a Santa Coloma de Queralt, a Sarral, a Solivella i a Montblanc.

Després d’una setmana on semblava que el risc de rebrot baixava per sota del 100, ha tornat a pujar, més de 474 punts a la Conca de Barberà situant-se als 606. Tanmateix, s’han mantingut els ingressos amb 3 a un centre hospitalari. La comarca no ha sumat cap mort en la darrera setmana. El total de casos confirmats per coronavirus comptant totes les proves des de l’inici de la pandèmia són 278.

Vimbodí i Poblet ha vist com durant l’última setmana ha augmentat molt el risc de rebot situant-se als 1905 punts amb una taxa de reproducció de 2,43. A l’Espluga de Francolí també s’ha mantingut alt com també a la capital de la Conca de Barberà.

El Govern acorda sol·licitar l’estat d’alarma a Catalunya amb comandament únic de la Generalitat

El Govern ha acordat aquest divendres en una reunió extraordinària del Consell Executiu sol·licitar de manera formal la declaració de l’estat d’alarma al Govern espanyol i exigir que sigui “descentralitzat i amb comandament únic de la Generalitat” davant l’evolució de la segona onada de la pandèmia. Així mateix ha anunciat que decretarà un toc de queda nocturn a tot Catalunya  un cop entri en vigor l’estat d’alarma.

Segons ha explicat el vicepresident, l’objectiu d’aquesta iniciativa és “disposar de totes les eines i les garanties per poder prendre mesures per limitar la mobilitat i mobilitzar recursos, protegir la salut de la ciutadania i respondre les necessitats de la crisi. En definitiva, per salvar vides”.

En aquest sentit, ha fet una crida a la responsabilitat de la  ciutadania perquè romangui a casa, limiti la vida social als contactes imprescindibles i redueixi la mobilitat. “Aquesta és la millor manera de protegir-nos i de protegir, també, les persones que estimem i són vulnerables. Hem de reforçar la nostra responsabilitat social i la nostra actitud cívica”, ha subratllat.

Compareixença del Govern (Imatge: govern.cat)