La fibra òptica arribarà finalment a la Conca de Barberà. El Consell Comarcal ha estat l’encarregat d’impulsar aquesta iniciativa amb la finalitat de fer arribar la fibra òptica a tots els municipis per fomentar l’activitat econòmica i com una mesura més per frenar el despoblament.

ÀUDIO: La Consellera d’Infraestructures i Telecomunicacions del Consell Comarcal, Carme Amanós, explica les facilitats que aportarà aquest projecte (Font: TAC12)

L’obra arrossega uns mesos de retard, però de moment, aquest dilluns s’ha adjudicat la primera fase. S’hi inverteixen uns 180.000 euros, més de la meitat dels quals són subvencionats a través del programa LEADER, i es connectarà Montblanc, l’Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt i Forès. En aquestes dues darreres poblacions la fibra arribarà mitjançant un radioenllaç. A partir d’aquests punts, la segona fase ha d’estendre la xarxa a la resta de poblacions de la comarca.

D’aquesta manera, els equipaments municipals disposaran d’internet d’alta velocitat, però alhora també compartiran el servei tècnic. El desplegament de la xarxa comarcal també facilita que la fibra òptica pugui arribar als particulars i empreses. Una oportunitat per a les poblacions més petites, ara que s’ha evidenciat la necessitat de disposar de connexions ràpides en l’entorn rural.

ÀUDIO: Carme Amanós, explica quin serà el lligam entre Ajuntament en aquest nou procés (Font TAC12)

També es valora una altra alternativa per fer arribar la fibra a totes les poblacions. En aquest cas s’apostaria perquè sigui el mateix Consell Comarcal qui faci arribar la fibra òptica als veïns a través de la infraestructura pública.