La Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola, de l’Espluga de Francolí, se suma a la commemoració del dia Internacional de les Biblioteques per reforçar l’ús de la biblioteca com a element dinamitzador i de foment de la lectura. Per fer-ho, s’ha creat un mural col·laboratiu format amb dibuixos, adhesius, fotografies o retalls de diaris.

Des del 19 fins als 23 d’octubre les famílies i infants podran aportar algun d’aquests objectes per participar en el mural. A més s’oferirà a totes les persones participants del mural, escollir un llibre infantil per endur-se a casa.

L’objectiu de la jornada és recordar la necessitat d’impulsar les biblioteques com a resguard de la cultura dels pobles, dels seus escrits i creences, de fer visible el seu paper a la societat actual com a lloc de trobada amb la cultura i el coneixement i com a instrument de millora de la societat.​