Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Tortosa van detenir dimecres un home i una dona, de 28 i 24 anys respectivament, de nacionalitat espanyola i veïns de Montblanc, com a presumptes autors dels delictes de conducció temerària, resistència i atemptat als agents de l’autoritat i danys. L’home, a més, també va ser detingut per conduir sense haver obtingut mai el permís i per trencament de condemna.

Tot plegat va començar arran de la identificació dels dos implicats en un dispositiu que els mossos estaven fent a Tortosa, per controlar l’aplicació de les mesures especials de la Covid-19 que s’han establert recentment en aquesta població.

Els agents van aturar una parella ja que tots dos portaven mal col·locada la mascareta obligatòria. Un cop identificats, ella acreditant-se amb DNI i ell verbalment perquè no portava cap documentació, tots dos van marxar del lloc.

Posteriorment a comissaria, els agents van fer comprovacions de la identificació i van veure que les dades aportades per l’home no eren les seves sinó les del seu germà. A més, a ell li constava en vigor una ordre de no apropament a la dona amb la qual anava.

Ràpidament, els agents van fer difusió a la resta de patrulles d’aquest fet i una dotació va localitzar la parella amb el seu vehicle en una benzinera a la carretera C-42 a Tortosa. En veure que una patrulla s’adreçava cap a ells, van posar en marxa el vehicle i van fugir. Aquesta fugida va acabar amb el vehicle topant contra uns pots de pintura d’una empresa de construcció situada a la mateixa carretera C-42. Seguidament l’home va fugir a peu i la dona es va quedar al vehicle.

Els agents van traslladar la dona a dependències policials per diligenciar les actuacions mentre es feia recerca sense èxit de l’home. Posteriorment la dona va poder marxar de comissaria amb el seu vehicle.

Hores més tard, els mossos, que encara feien recerca de l’home, van veure com la dona aturava el vehicle en una rotonda de la C-42, en direcció a l’Aldea, i l’home buscat pujava al cotxe. Llavors, quan els agents van intentar aturar-los la parella va fugir del lloc amb la dona al volant.

Quan els mossos van poder interceptar el vehicle a l’altura del Polígon Catalunya Sud, la conductora va envestir el vehicle policial i li va produir danys.

Finalment, els mossos van detenir-los, a la dona per conducció temerària, danys i resistència i atemptat als agents ja que es va resistir activament a la detenció i a l’home per conducció temerària, resistència i atemptat als agents de l’autoritat, conduir sense haver obtingut mai el permís i per trencament de condemna. A més, a ell també se’l va denunciar en base a la llei de seguretat ciutadana per identificar-se amb dades falses.

Els dos detinguts han passat aquest matí a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tortosa i han quedat en llibertat amb càrrecs.