Santa Coloma de Queralt recupera el festival Maig després de suspendre’l a la primavera a causa del confinament. Per recuperar aquesta edició, que és habitual de la primavera, s’han escollit els dies 2, 3 i 4 d’octubre, el que significa una ampliació en la programació d’aquest festival.

Una agenda plena de música i activitats

El festival arrencarà divendres amb una xerrada a càrrec de l’expert en el món digital, Genís Roca. Arqueòleg de formació, Roca és ara mateix el president de ‘RocaSalvatella’, una empresa que es dedica al desenvolupament del negoci i la cultura en les organitzacions a partir de les oportunitats que ofereixen la xarxa i la digitalització.

Dissabte dia 3 d’octubre serà el dia dedicat a la música. S’iniciarà amb un vermut musical a la Fàbrica de la Segarreta, a la 1 del migdia. L’artista convidada serà Marta Knight, una cantautora de Martorell amb un estil pop-folk. Després d’aquest vermut musical, el festival es reprendrà a les 5 de la tarda i ja no pararà fins a les 12 de la nit.

En aquestes set hores passaran per l’escenari del Pati del Castell de Santa Coloma fins a 5 grups o artistes. Caseta, grup de Matadepera, presentaran el seu primer LP – Naufragi. Seguidament, el garage-pop del duo Pinpilinpussies pujaran les revolucions al pati del castell. Seran el preludi del concert de Tverksy, que faran ballar a tothom amb el seu directe a base de disco-funky. Tancaran la nit, els djs Te Jodesy Bailas i Lucient, qui recentment va actuar a l’edició reduïda del Sonar 2020.

El diumenge, últim dia del festival, el protagonisme serà pel teatre. La companyia Mar Gómez farà parada a Les Piles, un municipi a 5 quilòmetres de Santa Coloma, per presentar el seu espectacle Slapstick (finalista als premis MAX), un curtmetratge còmic sense pantalla en què els cops, les caigudes i les situacions físicament extremes i inversemblants es poden gaudir en directe.

Les entrades es venen a través de la pàgina web festivalmaig.cat. Les entrades dels concerts de dissabte a la tarda es podran comprar per grups d’entre 4 persones mínim i 10 màxim, a un preu de 10 euros. Les entrades per la resta de programació seran gratuïtes, però també s’hauran d’adquirir a través de la web del festival.