Aquest passat cap de setmana, Sarral ha celebrat els 50 anys de l’acabament de la reconstrucció de l’ermita dels Sants Metges, obra de l’arquitecte sarralenc Josep Puig Torné, amb una identificativa façana de metall i vidre de Grau Garriga.

En la memòria dels sants metges, sant Cosme i sant Damià, el dissabte, 26 de setembre, l’arquebisbe Joan Planellas va presidir l’eucaristia a l’ermita de Sarral. La missa va ser concelebrada pel rector de Sarral, Mn. Adam Safianczuk; l’arxiprest de la Conca de Barberà, Mn. Simó Gras i els preveres de l’arxiprestat. També hi van assistir els membres del Patronat de l’ermita, l’alcalde de Sarral i membres del Consistori.

Imatge: Arquebisbat de Tarragona

En aquesta celebració s’ha aprofitat per presentar un llibre infantil “L’ermita d’un poble” de l’escriptora Montserrat Cebrián i la il·lustradora Yvonne Fuster. El llibre va ser presentat divendres a la mateixa ermita amb un acte de petit format i és editat per l’Ajuntament de Sarral, i tots els veïns podran recollir-ne un exemplar gratuït a la mateixa Casa de la Vila els propers dies. A més, també es preveu repartir-lo als alumnes de l’escola. 

Coincidint amb l’aniversari, l’Ajuntament de Sarral ha realitzat millores a l’ermita. Ja s’ha estrenat la nova il·luminació exterior del temple, a càrrec de  l’empresa especialitzada Grup ImesAPI, la qual amb el seu patrocini l’ha finançada íntegrament. També s’ha asfaltat el camí d’accés a l’ermita, amb el suport de la Diputació de Tarragona, que ha costat 32.572 euros. Alhora, l’Ajuntament també ha arranjat l’entrada a la plaça del recinte pel camí vell.