Superfície sobre la qual s’ubicarà Logis Montblanc (Imatge: CIMALSA)

CIMALSA posa a disposició 33 hectàrees del costat del futur polígon LOGIS Montblanc perquè s’hi pugui instal·lar una planta d’energia fotovoltaica. L’empresa pública del Departament Territori i Sostenibilitat ha obert el termini de presentació d’ofertes per als interessats en llogar a llarg termini aquesta superfície de sòl no urbanitzable.

El projecte ha de permetre que el LOGIS Montblanc sigui energèticament autosostenible. De fet, CIMALSA treu l’oferta després d’haver rebut mostres d’interès d’empreses per instal·lar parcs d’energia solar en aquesta zona de la Conca de Barberà. En aquest cas, la planta fotovoltaica es podrà ubicar als terrenys ubicats al costat de la sortida de Montblanc de l’AP-2, entre la línia de l’AVE i l’autopista, al nord del sector logístic LOGIS.

Les condicions per a la presentació d’ofertes estan publicades al web de CIMALSA i el termini màxim és el 14 d’octubre. A partir d’aquí, CIMALSA estudiarà els projectes i tindrà tres mesos per resoldre l’adjudicació.

Des de CIMALSA es va apuntar que les obres podrien començar a finals del 2019, però aquestes de moment no s’han iniciat. Mentrestant, el ple de l’Ajuntament de Montblanc va aprovar el passat juliol una modificació puntual del pla urbanístic perquè CIMALSA pugui començar a rebre ofertes d’empreses que es vulguin implantar al LOGIS Montblanc.

El LOGIS tindrà una superfície total de 89 hectàrees amb connexió ferroviària i posarà al mercat 356.000 m2 de sòl logístic. El projecte urbanístic preveu urbanitzar parcel·les de més de 100.000 m2, amb els estàndards que requereix la indústria logística.