La regulació del servei d’aigua als habitatges i indústries de l’Espluga de Francolí ha estat un dels punts principals de discussió durant l’últim Ple Municipal de l’Espluga celebrat aquest passat dijous 24 de setembre. El regidor de Serveis Municipals, Xavier Rosell, ha defensat que pel que fa a la regulació actual les modificacions que s’han realitzat són aclariments que consten en la mateixa documentació oficial. Ho ha fet després de la crítica de l’oposició sobre la denegació de punt d’aigua a algunes construccions que no són residències o punts industrials.

ÀUDIO: El regidor de Serveis Municipals, Xavier Rossell, ha explicat perquè s’ha denegat certs punts d’aigua

L’oposició ha criticat que el nou paradigma afecta a tots aquells punts d’aigua que no siguin residències o indústria, com per exemple les casetes de camp d’algunes zones del terme municipal. El regidor de Serveis Municipals ha recalcat que, segons la normativa oficial, en cap moment ha sigut legal que aquestes construccions disposessin de punt d’aigua i que amb l’escassetat actual d’aquest bé al municipi és necessari ser fidel al reglament. Alhora, l’alcalde, Josep M. Vidal, afegia que si en alguns d’aquests casos es permet el subministrament, això crearia un greuge en comparació amb els que queden més allunyats de la xarxa pública.

L’Ajuntament aposta per regular la seva situació administrativa

Durant el Ple Municipal, Josep M. Vidal ha destacat que el consistori es troba actualment realitzant diverses millores administratives, pel qual esperen regular la situació de l’Ajuntament a inicis de l’any vinent. Entre les mesures que s’estan duent a terme es troba un procés de selecció que ha conclòs amb la regulació del lloc de feina de dos treballadors de l’Ajuntament, després de realitzar un concurs en el qual hi ha hagut 10 participant que optaven a la plaça en qüestió.

Aquesta acció se suma a la regulació de la plaça del secretari interventor que es va realitzar fa unes setmanes i amb la qual es vol retornar la normalitat d’aquesta figura que havia quedat truncada des de feia mesos.

El consistori aposta per la digitalització amb el servei ACTIO

El consistori també ha destacat la voluntat de sumar-se a la digitalització de la qual ja formen part tots els ajuntaments de la comarca, pujant a internet tots els expedients dels quals disposa l’Ajuntament. A més, aquest servei, anomenat ACTIO i que ja està disponible a la resta de la Conca de Barberà, permet automatitzar els serveis administratius i que la ciutadania pugui fer tràmits amb els seus ajuntaments des de casa. Una eina que s’espera que estigui viable a partir del gener de 2021.

ÀUDIO: L’Alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep M. Vidal Minguella, parla sobre l’ús del servei ACTIO

L’oposició assenyala que la màquina de neteja no funciona

Un altre dels temes tractats durant el Ple Municipal de setembre ha estat la neteja del municipi, moment en què l’oposició ha explicat que la màquina de neteja no funciona degudament, fet que el consistori ha assegurat que s’està revisant amb l’empresa, mentre es segueix a l’espera de licitar el nou vehicle. Un fet que ja s’havia comentat durant l’últim programa de l’Espluga FM Ràdio l”Ajuntament a Casa’.