Des de Junts per l’Espluga s’ha criticat que solars parcs i diverses zones de l’Espluga de Francolí es troben en un estat de deixadesa, mal cuidats i bruts. Durant el debat de l’’Ajuntament a Casa’ del passat diumenge, el grup de l’oposició va criticar la gestió de neteja de l’Ajuntament. 

ÀUDIO: Moisés Ferrete, representant de Junts per l’Espluga de Francolí, ha destacat la brutícia del municipi

Francesc Sánchez, regidor de Nova Espluga va defensar el consistori assegurant que hi ha molta gent que embruta el carrer i no respecta les zones públiques. Retret que des de l’oposició han assegurat que “l’incivisme no treu la responsabilitat de l’Ajuntament”. 

ÀUDIO: Francesc Sánchez, regidor de Nova Espluga, ha insistit en la falta de civisme d’alguns ciutadans

Durant el programa els participants van reconèixer que a l’Ajuntament li falten medis i eines per poder controlar a la perfecció el servei de neteja però es va criticar que les queixes es realitzen a través de Facebook, amb relació a les diverses crítiques que el grup Junts per l’Espluga ha realitzat a través de les xarxes socials, queixant-se de la brutícia del municipi. L’alcalde de l’Espluga ha criticat la via amb la qual s’han realitzat aquestes crítiques, ja que assegura que no és la solució.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep M. Vidal Minguella, s’ha mostrat en contra de les vies de queixa d’alguns grups de l’oposició

L’alcalde Josep M. Vidal Minguella va reconèixer la falta de medis que s’havia d’haver solucionat a l’inici del nou mandat, explicant que es tracta d’un problema administratiu i que s’està treballant en la solució amb la futura compra d’una màquina amb més prestacions i la compra d’un petit camió elèctric per la brigada. 

ÀUDIO: Josep M. Vidal Minguella ha recalcat la falta de la maquinària necessària per a la neteja