La Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola de l’Espluga de Francolí ha iniciat aquesta setmana el nou horari d’hivern. El centre amplia els seus horaris habituals i estarà obert de dos quarts d’onze a la una del migdia de dilluns a divendres i de quatre a vuit de la tarda dilluns, dimarts, dijous i divendres. La Biblioteca municipal preveu així millorar les hores d’atenció per adaptar-se a la situació actual.

Els visitants de la biblioteca hauran de realitzar un circuit circular, utilitzar gel hidroalcohòlic i mesurar la temperatura en cas de quedar-se a la biblioteca. Si únicament es vol realitzar un préstec o tornar un llibre no serà necessari aquesta última mesura. A la sala podran asseure un total de 10 persones i es podrà fer ús de cinc ordinadors demanant cita al taulell de la biblioteca.

Altres de les novetats de la biblioteca és que els nens de menys de vuit anys o menys hauran de venir acompanyats d’un adult, ja que és necessari que tots els visitants segueixin el protocol de seguretat. En aquest sentit, tots els llibres utilitzats, sigui pel retorn d’un préstec o perquè s’han tocat dins de la biblioteca, hauran de passa una quarantena de 48 hores abans de poder tornar-los a utilitzar.

A més, es mantindran els clubs de lectura infantil, juvenil i adult. En els dos primers casos són grups reduïts i pel que fa al club de lectura adult, format habitualment per 23 persones, s’estan estudiant quines són les millors mesures per poder-se adaptar a la situació actual.