Les dones jubilades de Solivella protagonitzen una exposició a l’aire lliure que vol ser un homenatge a la dona al món rural. Concretament, la mostra es pot veure en un mur de 92 metres quadrats a l’Avinguda de Poblet, a la carretera direcció Blancafort.

Es tracta d’un mural de grans dimensions fet de paper amb fotografies en blanc i negre de dones jubilades del municipi. El projecte ha estat impulsat per Sílvia Iturria, regidora de Solivella i artista, i Oriol Segon. ‘Protagonistes: un homenatge a la dona en el món rural‘ ha estat un dels actes destacats de la Festa Major de Solivella d’aquest 2020.

La mostra es va començar a gestar fa uns mesos, quan un diumenge al matí es va instal·lar un set de fotografia a la plaça Major del municipi per poder fotografiar les dones jubilades del poble. Elles només sabien que les imatges formarien part d’una exposició, però no en sabien el format, que fins a la seva inauguració s’ha mantingut en secret. El resultat els ha sorprès molt gratament. Ho han explicat a Ràdio Montblanc i TAC12 Teresa Mestres, Rosa March i Carme Crespi.

Imatge: Ràdio Montblanc

La regidora i artista del projecte, Sílvia Iturria, destaca que “volíem fer un homenatge a les dones de Solivella, i ens ha agradat molt com s’han pres el projecte i també el resultat. Durant aquests dies ha vingut molta gent a visitar-lo”.

ÀUDIO: Sílvia Iturria,regidora a Solivella i impulsora de la mostra en parla

De fet, ja hi ha altres municipis de la Conca que s’han interessat en el projecte. Fins i tot l’Ajuntament de Manresa, on resideix Oriol Segon, impulsor amb Sílvia Iturria de l’exposició de grans dimensions, s’ha interessat per fer un projecte semblant a la ciutat.

El mural, fet de paper, és sostenible i a més molt econòmic. I també efímer, ja que es podrà veure mentre el paper no es degradi amb el pas del temps.

ÀUDIO: Rosa March, solivellenca protagonista de la mostra

Imatge: Ràdio Montblanc