L’Espluga de Francolí ha fet el darrer pas perquè el ramal que ha de portar l’aigua de l’Ebre comenci a construir-se l’any vinent. L’Ajuntament i el Consorci d’Aigües de Tarragona ja han signat el conveni per executar les obres.

L’Ajuntament de l’Espluga ha aprovat el projecte del ramal per fer arribar l’aigua de l’Ebre al municipi, una infraestructura que es considera estratègica i que ja va començar a tramitar-se en l’anterior mandat. Per fer arribar la canonada del CAT fins al dipòsit de Sant Miquel s’invertiran poc més d’1,4 milió d’euros, dels quals l’ACA i la Diputació n’aportaran 500 mil cada part i, la resta, s’assumiran des de les arques municipals o a través d’altres línies d’ajuts.

La previsió és que enguany puguin començar les expropiacions que afecten al terme de Montblanc i l’Espluga. L’execució del projecte, de 6 mesos de durada, serà ja al 2021. L’Ajuntament i el CAT també han aprovat un conveni de col·laboració que faculta al consorci per poder licitar les obres.

En paral·lel, per tal de disposar de més recursos, també avança la interconnexió d’un pou més, el del Fartet. Més enllà d’això, el Ple també va aprovar per unanimitat, com la resta dels punts, una modificacions de crèdit de 600 mil euros per incorporar el romanent de l’any passat i una moció contra l’actuació dels Mossos d’Esquadra en les protestes a Poblet durant la visita del rei.