L’atur registrat a la Conca de Barberà s’ha reduït en 91 persones al juliol, la xifra total de desocupats a la comarca se situa a les 975 persones, segons les dades que ha donat a conèixer l’Observatori del Treball i Model Productiu.

Actualment hi ha 262 persones aturades més que fa un any, la qual cosa representa un increment del 26.79% respecte al juliol del 2019. Tot i això, les dades són positives si es compara amb els darrers mesos que l’atur havia augmentat exponencialment a causa de la crisi del coronavirus. El mes de juliol és el segon més consecutiu que l’atur disminueix, el mes de juny ho havia fet amb persones menys.

Montblanc, l’Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt, Barberà de la Conca, Passanant i Belltall, Les Piles, Pira, Solivella i Vilaverd han registrat una disminució en les persones aturades. En canvi, els municipis de Rocafort de Queralt, Sarral, Savallà del Comtat i Vimbodí i Poblet han pujat en nombre d’aturats. La resta de pobles s’han mantingut a 0.

L’atur registrat al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre s’ha reduït en 2.643 persones al juliol, un 4,53% menys que el mes anterior, segons les dades que ha donat a conèixer el Ministeri de Treball. Així, la xifra de desocupats se situa en 55.673 persones a la demarcació, dels quals 24.273 són homes i 31.400 són dones.