El Consell Comarcal de la Conca de Barberà demana que es derogui el Decret de mesures urgents per l’emergència climàtica aprovat pel Parlament el novembre passat. En resposta a l’allau de projectes d’aerogeneradors i la pressió per instal·lar parcs solars a la Conca, el Ple del Consell Comarcal va aprovar una moció per unanimitat en què, entre d’altres, reclama més poder de decisió per part de l’administració local i evitar la saturació de parcs eòlics.

La Conca de Barberà també demana que els nous projectes tinguin en compte la carta del paisatge, que es limiti l’alçada dels molins, ja que ara se’n plantegen de fins a 200 metres, i que es protegeixi el sol agrari. El Consell Comarcal també reclama que s’elabori una planificació territorial sobre la implementació de les energies renovables. És un consens que fins ara no s’havia aconseguit i que vol servir per pressionar la Generalitat perquè busqui un nou model energètic, segons ha apuntat la consellera de Sostenibilitat, Paisatge i Agricultura a Tac12.

També aquesta setmana l’associació d’Excàrrecs Electes de la comarca ha emès un comunicat en què se situa en la línia de les peticions fetes des del Consell Comarcal i també demana que la comarca tingui una postura unitària.