Després de tres mesos sense trobades presencials i de seguiment de l’activitat de forma digital, a causa del confinament derivat de la COVID19, els tres club de lectura: l’infantil, el juvenil i l’adult s’acomiaden del curs fins al setembre.

El dilluns dia 29 de juny ho va fer el club de lectura adult amb el comentari del llibre “Pa de llimona i llavors de rosella”, facilitant-los aquell mateix dia les lectures recomanades per l’estiu, una novel·la i una obra de teatre. La trobada va tenir lloc al pati de l’Antic Hospital on hi havia preparat un refrigeri de final de curs, maridant lectura i vi de la DO Conca de Barberà. A la sortida els membres del club van poder escollir un llibre de regal que la bibliotecària havia preparat.

Dimecres dia 1 de juliol a les 10 del matí, va arribar el torn dels altres dos clubs, l’infantil i el juvenil. En el que van poder comentar per separat els últims llibres llegits durant el confinament “El nen menjallibres” i “L’aprenent de bruixot i Els Invisibles al rescat”. Per acomiadar els clubs s’han fet diverses activitats, com per exemple resoldre endevinalles i enigmes, tot acompanyat amb un esmorzar.

Durant el confinament els clubs de lectura infantil i juvenil van organitzar dues activitats, la primera va consistir en explicar contes pel sistema de la veu pública i el segon explicar contes en format audiovisual, que es van poder veure per les xarxes socials de la Biblioteca.

Els Clubs de Lectura són eines fonamentals de foment de la lectura i de cohesió i dinamització social. Una iniciativa que rep el suport de la regidoria de cultura de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, i de les Biblioteques Públiques de la Generalitat de Catalunya, que treballen per acompanyar i fomentar aquestes iniciatives impulsades des de la biblioteca municipal.