L’Espluga de Francolí celebrarà enguany una Festa Major atípica i singular adaptada a les mesures d’higiene i seguretat que marquin les normatives. Del 29 de juliol al 3 d’agost es celebraran desenes d’actes que s’han hagut d’adaptar a la situació actual.

El regidor de cultura i festes de l’Espluga, Enric Mercadé, acompanyat de Marta Josa, dissenyadora del cartell i del maquetador Àlex Foix (LEKS PRINT) han presentat aquest dijous el cartell de la Festa Major 2020, a més a més, han explicat com s’està preparant aquesta edició. 

Conscients que l’actual moment és excepcional, des de la regidoria de festes s’ha explicat que la programació està tancada però en constants canvi, per això de moment no s’han fet públic els actes. El que sí que s’ha explicat ha estat que es mantindran actes com el pregó, el concert-vermut i les cercaviles amb un nou format, entre d’altres.

ÀUDIO: Enric Mercadé, regidor de cultura i festes, defineix la Festa Major d’enguany

ÀUDIO: Mercadé explica que la Festa Major és dinamisme però també economia

Presentació del cartell de la Festa Major de l’Espluga del 2020 (Imatge: Pep Morató)

Enric Mercadé comentava que estan treballant per tal d’adaptar els tradicionals actes amb canvis d’ubicació havent d’intuir com poden ser les normes sanitàries que s’apliquin a finals de juliol. En aquest sentit remarcava que tenen diverses idees en què estan treballant, però que a hores d’ara no es pot concretar, ja que no ha sortit la normativa final.

El que encara no està clar són els actes de grans aglomeracions com per exemple els concerts nocturns. “Els concerts grans són els més complexes, els que hem de parar més a compte de com els organitzem, són els que queden reservats a l’espera de qui tinguem més informació”, apuntava Mercadé.  

ÀUDIO: El regidor apunta quina serà la programació

El cartell ha estat dissenyat per l’espluguina Marta Josa que amb el mètode d’il·lustració digital ha recreat el carrer Sor Maria Torres amb un ambient festiu d’anys enrere. Àlex Foix ha estat l’encarregat de maquetar i donar-li color al cartell.

 ÀUDIO: Marta Josa, dissenyadora del cartell, parla com es va inspirar

ÀUDIO: Àlex Foix explica la maquetació

La regidoria i la impremta, apunten que fins una setmana abans no podran imprimir el programa d’actes, ja que està sotmès a canvis, tot i això l’Ajuntament preveu publicar-lo per internet abans d’hora. Finalment el regidor de cultura ha reiterat en què és responsabilitat de tothom poder celebrar la Festa Major.

ÀUDIO: Mercadé demana responsabilitat

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí seguirà informant a mesura que es conegui la nova programació, sempre amatent a l’evolució de la COVID-19 i garantint la seguretat de totes les persones participants d’acord amb els protocols de Salut.

Presentació del cartell de la Festa Major de l’Espluga del 2020 (Imatge: Pep Morató)