L’àrea de cultura, festes i joventut de l’Ajuntament de Montblanc ha programat una nova edició de les Nits d’Estiu. Seran set nits amb espectacles de música, teatre, literatura i cinema per gaudir d’aquest estiu atípic. Els actes es faran, en tot moment, amb un aforament limitat i seguint la normativa vigent en cada moment, i l’Ajuntament es reserva el dret a suspendre qualsevol dels actes si les condicions sanitàries no permeten tirar-lo endavant.

La Bandarra Street Orkestra obrirà les Nits d’Estiu el dijous 9 de juliol a les 10 de la nit amb un espectacle musical a la plaça 1 d’Octubre de Montblanc, amb entrada lliure. El 16 de juliol tindrà lloc una sessió de cinema a la fresca amb la pel·lícula ‘La innocència’, del cicle de cinema Gaudí. La projecció s’havia de dur a terme al cinema del Casal Montblanquí durant el confinament i es va haver de suspendre. Serà a les 10 de la nit al claustre de Sant Francesc i caldrà invitació prèvia gratuïta per poder-hi accedir.

La següent nit serà el 23 de juliol a les 10 de la nit també al claustre de Sant Francesc. Es tracta de l’acte ‘Versus local gin’ que organitza l’Associació Literària l’Escarritx amb el suport de l’Associació Juvenil Barjaula. Serà un espectacle de poesia i música en directe, i tot plegat formarà part de la Diada de Sant Jordi que també està previst que se celebri aquell dia.

La nit del 30 de juliol Toni Pons durà a terme un espectacle d’hipnosis al claustre de Sant Francesc. Serà també a les 10 de la nit, i en aquest cas s’haurà de comprar una entrada que tindrà un cost de 5 euros anticipada i 10 a taquilla.

L’altre espectacle de pagament tindrà lloc el 6 d’agost. Es tracta de l’acte ‘Arran de terra’, un concert de la Cobla Maricel que combina música en directe i degustacions de vins de la DO Conca de Barberà. Organitzat pel Grup Sardanista de Montblanc, el concert fa un recorregut musical i narrat per tot el procés de creació d’un vi, des de la verema fins a l’embotellat i la degustació. L’entrada tindrà un cost de 5 euros anticipada i 10 a taquilla.

La Troupe del Trape’ és la proposta per la nit del 13 d’agost a les 10 de la nit al claustre de Sant Francesc. Es tracta d’un espectacle d’acrobàcies aèries i teatre. El monologuista Eloi Güell tancarà les Nits d’Estiu el 20 d’agost amb un monòleg a les 10 de la nit al claustre de Sant Francesc.

Les entrades i invitacions als espectacles es podran adquirir a partir del proper 6 de juliol a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Montblanc i fins al dia abans de cada espectacle. Les invitacions gratuïtes també es podran sol·licitar a través de la pàgina web de l’Ajuntament, a www.montblanc.cat, Cada persona tindrà dret a dues invitacions nominals. A cada espectacle s’hauran de respectar les distàncies de seguretat i higiene per part dels espectadors. Els lavabos públics no estaran habilitats i a l’entrada de l’acte hi haurà gel hidroalcohòlic per netejar-se les mans.