L’Espluga de Francolí necessitarà prop de 600.000 euros en total per reformar al complet l’antiga caserna de la Guàrdia Civil per destinar-la a habitatge social. El govern espera finançar-ne una primera fase a través del Pla d’Acció Municipal de la Diputació a través del qual es demanaran 240.000 euros. Ho van exposar en una primera sessió presencial que va servir per tancar el 2019 a nivell econòmic i també per anunciar que la Llar d’Infants Municipal no obrirà aquest juliol perquè s’hi faran millores.

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ja ha liquidat l’exercici del 2019 i, finalment, s’ha tancat amb més d’1 milió i mig de romanent de crèdit, que acabarà resultant en un estalvi net d’uns 600.000 euros.  

D’altra banda, el govern ja sap com finançar part de la reforma de l’antiga caserna. Demanarà a través del Pla d’Acció Municipal de la Diputació 240.000 euros. Justament, en matèria d’habitatge, l’Ajuntament desenvoluparà un pla d’accions amb la Càtedra UNESCO de la URV.

Dels 600.000 euros previstos dels ajuts de la Diputació per als pròxims 3 anys, l’Espluga en destinarà uns 45.000 per arreglar camins i 70.000 per una inversió en l’abastament d’aigua. A més a més, també es reserva uns 120.000 per invertir en un equipament de caràcter social.