El ple ordinari de l’Ajuntament de Montblanc d’aquest mes de juny, novament celebrat a la sala de plens, va plantejar una moció reclamant la continuïtat dels punts de guaita per a la prevenció d’incendis forestals.

A principis d’any el Departament d’Interior es va plantejar substituir els guaites que vigilen els boscos des de torres de vigilància i canviar-los per càmeres. A la Conca de Barberà hi havia 2 punts de guaita al Tossal Ras entre Rojals i la Pena, al terme municipal de Montblanc, i a Conesa. També hi ha un punt a Montblanquet que controla part de la Conca i una a Vilanova de Prades.

Amb aquesta moció l’Ajuntament de Montblanc reclama mantenir els punts de guaita per a la prevenció d’incendis forestals considerant que la xarxa de guaites forestals són necessaris per garantir una vigilància permanent a tot el territori.