El cinema del Casal Montblanquí serà el primer de Catalunya en obrir portes, després de confinament més estricte. Ho farà aquest cap de setmana, després de tres mesos tancat al públic. De fet, els cinemes poden obrir ja en la fase 2, però amb un terç de l’aforament. ‘Hasta que la boda nos separe’, el darrer èxit de Dani de la Orden, és la pel·lícula escollida per la reobertura, i es projectarà dissabte i diumenge a un quart de vuit del vespre.

El cinema, gestionat per l’empresa Circuit Urgellenc, reobrirà amb totes les mesures de seguretat exigides per les autoritats sanitàries. Aquest cap de setmana, que Montblanc encara es trobarà en la fase 2, l’aforament màxim serà de 50 persones. A partir de la setmana vinent, si s’entra ja a la fase 3, l’aforament serà d’un màxim de 80 persones. Serà obligatori l’ús de mascareta a l’entrada i a la sortida i s’haurà de respectar la distància de 2 metres de seguretat entre els usuaris del cinema.

Aquest divendres, abans de l’obertura, es desinfectarà tot l’espai. En una entrevista a Ràdio Montblanc, el gerent de Circuit Urgellenc, Pere Aumedes, destaca que “volem tornar a reactivar el cinema, sobretot per als socis i sòcies de la sala de Montblanc”. A l’empresa són conscients que reobrir en aquestes condicions no suposa una gran font d’ingressos, però volen ja obrir per, poc a poc, reactivar la sala i els seus usuaris més fidels. Per això, han posat en marxa la campanya ‘I love cinema de poble’ amb preus i abonaments especials.

Durant les primeres setmanes, mantindran aquesta fórmula de projectar només un títol en dues sessions. S’espera que a finals de juny, quan les distribuïdores comencin a difondre les estrenes cinematogràfiques, es pugui recuperar la doble projecció setmanal que feien al cinema de Montblanc abans de la pandèmia. Serà, de fet, a partir del 26 de juny quan s’espera que la majoria de cinemes del país obrin portes.

Circuit Urgellenc, que gestiona diversos cinemes arreu del país, obrirà també aquest cap de setmana el cinema de Bellpuig, tot i que la projecció serà més tard que la de Montblanc. Així, seran els dos únics cinemes de Catalunya en obrir portes aquest cap de setmana.