Més de mig any després de la riuada del passat octubre els alcaldes de la Conca de Barberà podrien tornar a comparèixer conjuntament per reclamar a l’Estat que s’aprovin les ajudes promeses per fer front als desperfectes. Unes ajudes que ja s’haurien d’haver aprovat fa molt temps en el decret publicat arran dels desperfectes del temporal DANA a València i Múrica a finals d’estiu.

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, en una entrevista a TAC12, va explicar que estan cansats que 7 mesos després el Consell de Ministres no hagi fet la seva feina i que això fa que no puguin licitar cap obra per arreglar els desperfectes. A més a més, la preocupació s’ha convertit en indignació pel pas del temps i la manca d’informació al respecte.

Tot i que l’alcalde de Montblanc ha parlat diverses vegades amb la delegada del govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, segons explicava a TAC12, la resposta que sempre ha rebut és que ara hi ha una altra prioritat, i aquesta és l’emergència sanitària provocada pel coronavirus. 

Andreu recorda que per als municipis afectats arreglar els desperfectes també és una emergència que arrosseguen més de mig any després. El retard del Consell de Ministres perjudica l’acció dels governs locals perquè, per exemple, no poden contractar un enginyers o tècnincs externs per redactar projectes de reconstrucció.

Imatge del que queda de la casa desapareguda per la riuada (Imatge: Guillem Cos)