L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, a proposta dels tres grups municipals que conformen el ple, proposen la creació de dues taules per treballar les mesures de reactivació econòmica i social per fer front a la situació després de la pandèmia causada per la Covid-19.

En aquestes taules hi haurà representació de l’equip de govern amb les regidories implicades a cada sector i representació dels grups de l’oposició. Les dues taules serviran per tractar les propostes i fer el seguiment dels dos àmbits que més afectats quedaran amb aquesta pandèmia: l’àmbit social i l’àmbit econòmic. L’objectiu d’aquestes trobades és plantejar propostes, coordinar-les amb les regidories corresponents i que serveixi com a espai on debatre i trobar solucions pel conjunt del municipi.

Des dels tres grups municipals de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, Som Espluga – AM, Junts per l’Espluga i Nova Espluga – FIC, es comprometen a treballar de manera realista i responsable per preveure les conseqüències i pensar en mesures que puguin alleugerir i donar un respir a les persones i negocis contribuents, per tal de minimitzar-ne l’impacte i que els permeti recuperar-se el més aviat possible. Algunes d’aquestes mesures, poden consistir en un alleugeriment de la càrrega fiscal, ja sigui mitjançant la suspensió temporal o bonificacions tributàries, que suposin alterar impostos, taxes i demés tributs.

Les dues taules que es proposen es reunirien cada 15 dies, una seria la de Suport Social Post-Covid19, composada per quatre regidors o regidores del grup municipal de Som Espluga – AM (l’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Urbanisme i Habitatge, la regidora de Ciutadania, Esport i Igualtat, la regidora de Serveis Socials, Sanitat, Hisenda i Personal i la regidora d’Educació i Participació Ciutadana), dos regidors o regidores del grup municipal de Junts per l’Espluga de Francolí i un regidor del grup municipal de Nova
Espluga – FIC.

L’altra seria la Taula de Reactivació Econòmica Post-Covid19, formada també per quatre regidors o regidores del grup municipal de Som Espluga – AM (l’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Urbanisme i Habitatge, la regidora de Comunicació i Turisme, el regidor de Comerç, Cultura, Festes i TIC i el regidor d’Agricultura, Sostenibilitat, Medi Ambient i Serveis Municipals), dos regidors o regidores del grup municipal de Junts per l’Espluga de Francolí i un regidor del grup municipal de Nova Espluga – FIC.

La proposta serà presentada de manera conjunta en format de moció al proper Ple Ordinari de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí previst pel proper 14 de maig a les 20h i que es celebrarà de forma telemàtica.