La crisi sanitària provocada pel coronavirus ja té conseqüències palpables al mercat laboral. El confinament i la hibernació de l’economia han fet disparar l’atur a la Conca de Barberà.

Durant l’abril, la xifra de desocupats al territori ha pujat fins a un 15,8%. Ara mateix, a la comarca hi ha 1.052 persones que busquen feina. I el percentatge s’enfila encara més si es compara amb l’abril del 2019. Perquè d’un any per l’altre, l’atur ha pujat fins a un 26,7%. A banda, les dades fetes públiques per l’Observatori del Treball i Model Productiu i indiquen que aquest mes d’abril hi ha hagut 166 persones més a l’atur respecte al mes anterior.

Les poblacions de la comarca que han patit un increment més significatiu en les xifres de persones desocupades durant el mes d’abril són Montblanc amb 81 persones més, l’Espluga de Francolí amb 39 aturats més i Santa Coloma de Queralt 9 persones.