Mossos d’Esquadra van detenir aquest diumenge un home, de 33 anys, veí de Lleida i de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor dels delictes de trencament de condemna, desobediència als agents de l’autoritat, conduir un vehicle a motor sense haver obtingut mai el permís, conducció temerària i negativa a sotmetre’s a les proves de detecció alcohòlica.

Els fets van passar ahir, a les 9 del matí , durant un control de pas que s’havia muntat a la carretera N-240, al terme municipal de Tarrés (Garrigues). Un vehicle va reduir la velocitat quan s’apropava al punt de selecció i, quan faltaven pocs metres, va accelerar bruscament per fugir a gran velocitat.

Un dels agents va haver de saltar per evitar ser envestit i tot seguit es va iniciar un seguiment del vehicle escàpol. El vehicle va circular realitzant conducció temerària ja que va sobrepassar àmpliament els límits de velocitat i va accedir en cruïlles per canvis de via en sentit contrari. A més, la perillositat va augmentar atès que en aquesta franja horària circulaven nombrosos ciclistes per la mateixa via.

Finalment el van poder aturar i  van identificar els tres ocupants, un d’ells menor. El conductor va donar positiu en una primera lectura de detecció alcohòlica però no va voler continuar amb el procés i es va negar. A més, es va comprovar que no havia obtingut mai el permís de conduir i tenia en vigor una retirada judicial del permís de conduir de 5 anys per un jutjat penal de Tortosa.

El detingut va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria amb l’obligatorietat de presentar-se davant l’autoritat judicial quan sigui requerit.