Aquest dissabte 2 de maig ha estat el primer dia que s’ha permès sortir al carrer a fer esport o passejar de manera individual, i dins unes franges horàries marcades. Així, doncs, molts conquencs i conquenques han aprofitat per sortir ja sigui a córrer, estirar les cames o amb bicicleta.

A l’Espluga de Francolí i a Vimbodí i Poblet un dels espais més escollits ha estat l’entorn del PNIN de Poblet. S’hi han vist persones al llarg del matí, però de forma esglaonada i sense aglomeracions. De fet, la concentració més important de vianants ha tornat a ser al nucli urbà de l’Espluga on s’han format cues davant dels establiments.

A Montblanc els veïns i veïnes ho han pogut fer de 6 a 10 del matí i els que no han sortit ho podran fer de 8 a les 11 de la nit. Una imatge ben diferent amb la de pobles de menys de 5.000 habitants. En el cas de la capital de la Conca de Barberà, al voltant de les 9 del matí ha estat freqüent veure esportistes en l’entorn natural de la vila, tot i que tampoc s’han posat en risc les distàncies de seguretat.

ÀUDIO: Reaccions d’alguns esportistes que han aprofitat les primeres hores

La supressió de les franges horàries ha fet que no es veiés cap aglomeració en els municipis petits, ja que durant el matí la població ha esponjat les sortides. Així, al vial que va de l’Espluga al Monestir de Poblet hi havia poca activitat.

CONSELLS PER REPRENDRE L’ACTIVITAT ESPORTIVA

FAQs sobre la sortida per fer activitat física (aquí)
La pràctica d’esport s’ha de fer de forma individualitzada i dins del terme municipal. Pel que fa al passeig, aquest no pot superar el quilòmetre de distància ni l’hora de durada. Està expressament prohibit fer servir vehicles o transport públic per desplaçar-se per fer esport individual o passejar.

Imatges d’aquest matí a l’Espluga de Francolí