La fase 0 del pla de desescalada permetrà la reobertura de les perruqueries a partir d’aquest dilluns, com també del petit comerç i restaurants que ofereixin menjar per emportar. Tot i això, molts dels negocis ja han decidit posposar la seva reobertura davant el desconeixement de les mesures i els protocols a seguir, que no s’han publicat fins aquest diumenge a la tarda al BOE, ja a poques hores per la teòrica tornada a l’activitat.

Diverses perruqueries de l’Espluga de Francolí explicaven a l’Informatiu Conca de Barberà de l’EFMR que estaven a l’expectativa de la publicació de les ordres ministerials on s’expliqués com havia de ser la represa de l’activitat i que, malgrat preveure’s per aquest diumenge, era molt precipitat tornar a la feina amb tan poc marge de maniobra.

Publicació del BOE que recull com ha de ser la represa de l’activitat

Amb l’ull posat al BOE

Tot i això, també a l’expectativa de la publicació del BOE, el barber Gerard Alcoverro admetia la seva voluntat d’obrir aquest dimarts i explicava que, abans de conèixer els protocols a seguir, ja havia previst un seguit de mesures per mantenir la seguretat i la higiène. Malgrat tot, reconeixia el desconcert per la falta d’explicacions del govern central.

ÀUDIO: Gerard Alcoverro exposa les seves intencions

Alguns negocis obriran a partir de l’11 de maig

En aquest sentit, la Federació Catalana de Perruqueries i Bellesa recomanava aquest dissabte obrir a partir de l’11 de maig davant les nombroses preguntes encara sense resposta. Establiments com Nou Estil o Perruqueria Elisenda han compartit els consells de l’agrupació catalana, però encara no han fixat una data per la reobertura. En canvi, Noelia Romero de la Pelu de la Noe ja ha comunicat als seus clients que no aixecarà la persiana fins a l’11 de maig pel desconeixement dels protocols, quin material han d’oferir als usuaris o bé com ha d’estar condicionada la perruqueria.

ÀUDIO: Noelia Romero explica els motius pels quals posposa la tornada a la feina


“Serà diferent”, manifesta Núria Garrell, propietària d’Airun

Les mateixes mesures també repercuteixen als establiments d’estètica. És el cas d’Airun que ha anunciat la seva tornada a partir d’aquest dimarts. En aquest sentit, la seva propietària, Núria Garrell, ha explicat a través de les xarxes socials que disposa dels equips de protecció per a la clientela, però també ha advertit que haurà d’atendre a menys persones i el servei serà més lent per tal de poder complir el llistat de mesures.

Com haurà de ser la reobertura de les perruqueries?

Entre les principals mesures establertes pel Ministeri de Sanitat, aquests establiments hauran de seguir les pautes de desinfecció per garantir la higiene del local i dels estris utilitzats, per bé que també hi haurà canvis significatius per poder mantenir les distànices de seguretat.

Algunes de les mesures establertes aquest diumenge al BOE:

  • Sistema de cita prèvia per tal d’assegurar que només hi podrà haver un client per cada treballador. No hi haurà sales d’espera.
  • S’hauran d’assegurar les distàncies de seguretat i, si no és possible, instal·lar mampares protectores.
  • Utilització d’equips de protecció individuals per assegurar la protecció del treballador i del client.
  • S’establiran horaris d’atenció preferent per persones majors de 65 anys.