Enguany, la celebració de la Diada de Sant Jordi és ben diferent d’altres anys. La crisi sanitària derivada de la Covid-19 i el confinament preventiu que es viu a totes les cases han provocat que molts ciutadans hagin de conformar-se a viure aquest dia de celebració popular a casa seva.

Per aquest motiu, el Museu del Vidre i l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet han unit esforços per regalar a cada llar del poble una rosa de vidre, realitzada a mà pel mestre vidrier Paco Ramos. Les dues entitats han estat dies planificant aquesta iniciativa, que té com a objectiu principal donar una bonica sorpresa als ciutadans.

En total, s’han elaborat 290 roses de vidre, una per casa, que durant el matí de Sant Jordi s’han repartit als diferents domicilis, seguint les mesures de seguretat que determina la situació actual de perill de contagi.

La iniciativa vol ser un gest d’agraïment a totes les persones que estan lluitant contra la malaltia des de les seves llars. “Des de fa setmanes, la ciutadania està protagonitzant un exercici important de contenció i és important poder agrair el seu esforç, encara que sigui amb petits detalls”, manifesten tan des del Museu del Vidre com des del consistori municipal.