A cada casa, una rosa i un poema. Voluntaris del personal de l’Ajuntament, joves de l’Associació Saüc i membres del govern municipal han repartit avui 800 roses, acompanyades d’un poema, a les llars de Sarral, Montbrió de la Marca i Vallverd.

Es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament de Sarral, que s’ha estrenat enguany en el marc de la celebració de la Diada de Sant Jordi i que volgudament ha estat una agradable sorpresa per les ciutadanes. La regidora de Cultura, Victòria Cañís, ha explicat: “Abans de la pandèmia, la Llar de Jubilats ja regalava una rosa i ens van demanar si enguany des del consistori es podria pagar. Vam respondre afirmativament, però alhora se’ns va acudir que seria un detall bonic estendre-ho a totes les cases del poble i de les pedanies. I més en una diada com la d’enguany, que no oblidarem mai confinats a causa de la Covid-19”.

Juntament amb la rosa, s’ha lliurat un poema del sarralenc Adolf Andreu, que porta per nom “Abril” i està dedicat a la llegenda de Sant Jordi i la Princesa, i també a aquesta diada de celebració de l’amor, la literatura i la primavera.

Més activitats

D’altra banda, Saüc també ha impulsat l’escriptura de microrelats i poemes entre els veïns, escrits i gravats. Aquestes petites històries han estat llegides a través de la megafonia municipal, i també penjades al seu Instagram. L’entitat juvenil també ha organitzat una selecció de llibres recomanats per aquest Sant Jordi, en coordinació amb el Club de Lectura de Sarral, la Llar d’Infants El Patufet i l’Escola Salvador Ninot.

A més, l’escola bressol també ha fet una crida a confeccionar a casa manualitats, per tal que la canalla passi millor el confinament i alhora celebri Sant Jordi omplint amb roses creades per elles els balcons i les finestres de Sarral.