Aquest dimarts ha arrencat l’últim trimestre a tot Catalunya i també a l’Espluga de Francolí. Ho ha fet de forma virtual i en un model escolar sense prescendents. 

Fa un mes que les escoles, instituts i universitats romanen tancats i hi ha molts dubtes de si seran a temps de reobrir abans que s’acabi el trimestre. Per això, el Departament d’Educació, coincidint amb el teòric final del segon trimestre, ha fixat uns criteris que els centres hauran d’aplicar per garantir la continuïtat del curs via telemàtica després que ni l’administració catalana ni l’espanyola l’hagin volgut donar per tancat.  

Moltes famílies estan pendents de com els fills hauran de seguir les classes per internet; algunes, les més vulnerables, esperen tenir el material tecnològic necessari perquè els nens no perdin continguts. Tot això, sense saber ben bé com s’avaluarà la feina que facin ni si tornaran a trepitjar l’escola abans de l’estiu. 

Una incertesa que també viuen les directores i director dels centres educatius de l’Espluga de Francolí amb els quals hem parlat. Recupera el següent reportatge en que parlem amb el Josep Besora, director de l’Institut Joan Amigó; Ester Anglès, directora de l’Escola Martí Poch; Teresa Roig, directora de l’Escola Vedruna de l’Espluga i Sara Hernández, directora de l’Escola de Música de l’Espluga.