El sector de l’automoció ha sigut un dels més castigats per l’actual crisi de la Covid-19. De fet, la immensa majoria de les fàbriques van frenar la seva producció, també a la Conca de Barberà on l’empresa MAHLE va haver de tancar el 25 de març.

Aixecada la prohibició de treballar per a les activitats no essencials des d’aquest dilluns, l’empresa d’automoció, MAHLE, ha tornat a treballar de forma minoritària a la comarca. Només un 3% dels treballadors de la planta BEHR Montblanc han tornat a la fàbrica aquest dilluns. S’espera que en les pròximes setmanes la tornada d’alguns treballadors sigui gradual.

De fet, segons ha pogut saber l’EFMR, per part del comitè d’empresa, en funció de les necessitats el fabricant alemany anirà cridant als seus treballadors. En un comunicat la companyia explica que decidirà quin enfocament s’ha d’utilitzar en cada planta de MAHLE, com ara sol·licitar treballs de curta durada.