Segons ha fet públic el departament de Treball, Afers Socials i Famílies, fins ahir, 8 d’abril, s’han presentat a la comarca de la Conca de Barberà un total de 182 Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), que afecten 1.846 persones.

En la major part dels casos, 175, els ERTO s’han presentat al·legant Força Major afectant 1.779 persones, mentre que 7 dels casos són per altres causes i afecta 67 treballadors. Pel que fa a la demarcació de Tarragona, els expedients són 7.023 i les persones afectades són 40.215.

El conseller El Homrani ha reiterat la seva “preocupació” perquè tothom pugui cobrar la nòmina de l’atur el 10 d’abril, la data de pagament habitual, davant del col·lapse del servei espanyol que ho ha de tramitar, el SEPE. De fet, el conseller ha confirmat que el ministeri espanyol els ha enviat una carta demanant poder disposar dels serveis del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per ajudar en l’allau de peticions.