Des de la declaració de l’Estat d’Alarma per la pandèmia del Covid-19, el servei de vigilància municipal de l’Ajuntament de l’Espluga conjuntament amb els agents del Cos de Mossos d’Esquadra de la Generalitat de Catalunya han realitzat diverses accions per controlar el compliment de les restriccions de mobilitat. Per exemple, s’han fet controls als vehicles en els punts més concorreguts de la població, s’han intensificat les rondes de vigilància i s’han arribat a fer una quinzena d’identificacions motivades per la infracció de les restriccions.

Per altra banda, l’Ajuntament recorda que en períodes de confinament no es poden realitzar obres que no siguin d’urgència i informa que ja ha hagut de notificar l’aturament d’una obra particular per no disposar de l’oportuna llicència.

El servei de vigilància municipal és un dels serveis essencials que es manté actiu i vetlla per la seguretat ciutadana. Recordin que es disposa d’un telèfon 24h, aquest és el 620 266 565. Des de l’Ajuntament de l’Espluga es recorda a tota la població la responsabilitat i obligació de respectar les restriccions de l’estat d’alarma. 

L’Ajuntament també vol fer un agraïment al cos de vigilància municipal per la feina que estan realitzant en l’Estat d’Alarma en el que ens trobem. Agraïment que també es trasllada a la població que segueix les indicacions de confinament. Alhora es fa una crida a que tothom, de manera solidària i responsable, segueixi confinat.