El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar el confinament total durant aquesta setmana i la que ve. Això ha afectat totes aquelles empreses que continuaven treballant. Amb l’enduriment de l’estat d’alarma AMES Montblanc Sintering S.A. ha hagut d’enviar a casa 250 treballadors, segons ha pogut saber l’EFMR.cat.

La planta de Montblanc de components mecànics i hidràulics sinteritzats s’ha vist plenament afectada amb l’enduriment. Els 250 treballadors continuaran rebent el seu salari amb normalitat però quan acabi la situació d’emergència sanitària els treballadors hauran de recuperar les hores de treball no prestades fins al 31 de desembre, de manera pactada entre els treballadors i l’empresa.

Segons informa l’empresa a l’EFMR.cat, la planta no ha quedat totalment tancada, ja que operaris de manteniment treballen pel tancament de l’empresa, ja que hi ha maquines que no poden parar d’un dia per l’altre.

Planta de producció de AMES a Montblanc (Foto: Josep Morató)

Tot i el tancament el 100% de les impressores 3D del grup AMES estan treballant per fabricar peces per a ventiladors i formen part del grup de treball d’impressió 3D Covid19.tech. També tenen l’objectiu de fabricar dispositius mèdics per ajudar els hospitals a combatre el coronavirus. Tot i això, aquests materials es fabriquen en altres plantes de l’empresa perquè la de Montblanc no té la maquinària necessària.