AUTOR: Guillem Tierz

La crisis del coronavirus no ha deixat indiferent a cap sector del nostre dia a dia habitual, i l’esport no n’ha estat una excepció. Totes les competicions, tan professionals com amateurs, s’han aturat, i això ens planteja el dubte de quina solució hi ha per als clubs espluguins i de la comarca, després d’aquesta situació.

En el cas del futbol, la FCF va ser la primera federació esportiva en comunicar la suspensió de partits, això afecta evidentment a tots els equips de futbol base de la UE Espluga i del CF Montblanc, repassem però la situació dels 2 equips amateurs de cada club.

A l’espera de les decisions de les federacions

L’amateur espluguí, 16è a la classificació i amb 16 punts aconseguits, compta amb 22 partits disputats, per tant, n’hi faltarien 12 per completar els 34 partits de competició als que hauria d’arribar a final de temporada. El mateix és el cas del Montblanc “B”, que com sabem, també es troba a 4ta Catalana al mateix grup que els espluguins. Els montblanquins compten actualment amb 29 punts, i es trobem en 10a posició.

Debut del femení de la UEE Espluga al camp de gespa (Foto: Jofre Majoral)

Pel que fa a l’equip femení de l’Espluga, sisenes a la classificació i amb 34 punts, han disputat 16 partits (tot just fa 2 que havien iniciat la 2a volta de la temporada), per tant, els quedaran pendents de jugar encara, també 12 partits.

El Montblanc, provisionalment en descens

El primer equip montblanquí es troba actualment en posició de descens a 3a Catalana. Des de la penúltima plaça de la classificació amb 14 punts en 21 partits disputats, son els màxims interessats en que la decisió que es prengui afavoreixi a la seva permanència a 2a Catalana. Els queden encara 11 partits pendents de jugar.

En hoquei, més del mateix, el primer equip espluguí es troba 11è a la classificació en posició de descens a 3a Catalana amb 16 punts i 18 partits disputats. A falta de 8 partits per acabar la lliga, ningú pot assegurar tampoc la finalització d’aquesta.

Primer partit de lliga del sènior de la SHC de l’Espluga (Foto: Gerard Bosch)

La lliga de tennist taula s’atura a falta dels últims partits

En tennis taula, als equips “A” i “B” dels Carquinyolis els queda una jornada per jugar a cadascú, tot indica que es podrà acabar la competició i els dos tindran un últim partit per lluitar per la permanència a Primera i Segona provincial, respectivament. Els equips “C” i “D” del club, ja havien finalitzat la competició oficial, per tant, no suposa cap problema en les seves respectives lligues ja cabades.

Les federacions no han pres encara cap decisió respecte al futur de totes les lligues i competicions, per tant, no es podrà confirmar res fins que s’oficialitzin les decisions d’aquestes. La llògica indica que la solució serà la mateixa per a totes les competicions, independentment de l’esport del que es tracti, tot i així, com ja s’ha dit, no es confirmarà res fins que es comuniqui de manera oficial.