La Residència Jaume I de l’Espluga de Francolí ha iniciat aquesta setmana un sistema de videoconferència perquè els residents puguin comunicar-se amb els familiars, traslladar-los el seu estat, i alhora, tranquil·litzar-los en aquests moments.

Després que es declarés un confinament total a la Residència Jaume I des de la direcció van decidir tirar endavant aquest sistema per tal que l’angoixa dels residents sigues menor. La directora del centre, Sefa Martí, en declaracions a l’EFMR.cat, explicava que “els avis i les àvies en són plenament conscients de la situació i poder parlar amb la família tranquil·litza tant els residents com els mateixos familiars”.

Durant l’última setmana no s’admeten visites presencials per garantir la seguretat dels usuaris i evitar la propagació de virus, tal com es reflecteix en el Decret de l’estat d’alarma, tampoc que hi vagin les persones del centre de dia. Les videoconferències les coordina la psicòloga de la Residencia Jaume I i normalment fan unes 15/20 trucades al dia, ja que també hi ha una feina de producció per posar-se d’acord amb les famílies.

Segons Sefa Martí, aquesta iniciativa “està sent molt emocionant, a més hi ha avis i àvies que s’emocionen amb les noves tecnologies”. Actualment la residència de l’Espluga acull una vuitantena de residents.

1 COMENTARI

Comments are closed.