L’obligació de confinament està propiciant l’aparició de grups amb intencions solidàries arreu de Catalunya, però també a la Conca de Barberà. Si dies enrere coneixíem que joves del territori s’organitzaven per donar suport davant les necessitats de determinats col·lectius, ara, ha nascut a la comarca una xarxa de voluntaris per produir mascaretes casolanes.

Ara com ara, desenes de voluntaris s’han ofert a col·laborar amb la causa i ja s’ha iniciat el procés de producció. La iniciativa va néixer el passat dilluns per part de la Roser Rodríguez, propietària d'”El Teler” de Montblanc, que va iniciar una campanya al Facebook per qui volgués ajudar a fabricar mascaretes ho pogués fer.

En obtenir molt de suport en la iniciativa va començar a preguntar i a especialitzar-se com s’havien de fabricar les mascaretes seguidament va crear uns passos que aquests s’han repartit per tal que una xarxa de voluntaris pugui realitzar les mascaretes.

La iniciativa pretén que les persones adherides cusin mascaretes de cotó destinades a residències de la comarca però també a establiments i farmàcies de diverses poblacions, bàsicament les volen anar entregant gratuïtament als col·lectius més necessitats. Actualment hi ha grups de persones a l’Espluga de Francolí, Montblanc i Sarral però també en pobles més petits com Senan o Solivella.

La Roser conjuntament amb la seva germana i una amiga han parlat amb la policia local de Montblanc per tal de poder fer el trasllat de les mascaretes a les residències. També tenen tres empreses que els ajuden en l’esterilització de les mascaretes.