L’entrada en vigor de l’estat d’alarma decretat pel Govern central extrema les mesures de contenció del coronavirus adoptades pels Ajuntaments de la comarca. Principalment, es limita el dret de circulació per la via pública només en aquells casos que sigui imprescindible. Per tot plegat, l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha fet públic aquest diumenge un BAN oficial en el qual l’alcalde, Josep Maria Vidal, informa de les noves mesures.

La circulació per la via pública es restringeix només per a facilitar l’adquisició d’aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat. També per accedir a l’assistència en instal·lacions sanitàries o bé per assistir i tenir cura de menors, gent gran, persones amb dependència, discapacitat o especialment vulnerables. D’altra banda, també es permeten els desplaçaments al lloc de treball i a entitats financeres. Finalment, l’estat d’alarma permet els moviments per causa major o per situació de necessitat, així com qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa degudament justificada.

A més a més, es permet la circulació de vehicles per desenvolupar aquestes activitats i també per repostar en gasolineres o estacions de servei. També s’informa que qualsevol infracció que contravingui aquestes disposicions podrà ser objecte de denúncia pels agents de l’autoritat.