Un any més l’INS Joan Amigó col·labora amb el programa d’Internet Segura adreçat als Centres Educatius i a les famílies. Aquest programa té com a objectiu principal difondre i fer  pedagogia sobre la seguretat en l’ús d’Internet, en especial per part dels menors i adolescents

Els continguts de l’esmentat programa s’imparteixen en coordinació amb el Servei de Mediació del centre i implica de forma molt directa als joves: els estudiants de 3r d’ESO -prèviament formats per part de la PG-ME sobre l’ús d’Internet i les Xarxes Socials- es converteixen en formadors dels seus companys de 1r d’ESO, i de referents per a tots els alumnes del centre durant el curs escolar.

És a dir, des del projecte de formació de Mediadors de l’Institut,  es forma a un grup d’alumnes de segon cicle d’ESO per a què posteriorment, aquests mateixos, imparteixin xerrades a les tutories  de 1r i s’obrin temes de debat referent a: el bullying, el sexting, el ciberassetjament, entabanament “grooming”, la privacitat, la càmera web i les imatges a la web.

El que pretenem amb el nostre alumnat de 3r format com a mediador és despertar habilitats personals i socials per tal de desenvolupar positivament la seva intel·ligència emocional, doncs l’objectiu d’aquesta formació és la prevenció i detecció dels problemes descrits, tan comuns entre els adolescents. Pretenem que els nostres mediadors ajudin a companys més joves a trobar la millor manera d’afrontar i resoldre diferents situacions conflictives on el mal ús d’internet i les xarxes siguin el principal motiu.

Aquest curs 2019-20, s’han format com a mediadors juniors, un total de 22 alumnes i  aquests han començat les xerrades formatives a 1r ESO durant el mes de febrer, acompanyats pel mosso encarregat de la formació, en Raül Martínez,  i dos  mediadors adults de l’Institut.