Noemí Llauradó s’ha desplaçat aquest divendres al Monestir de Poblet, en la seva primera visita al cenobi com a presidenta de la Diputació de Tarragona. Ho ha fet acompanyada del diputat delegat de Cultura de la institució, Joan Josep Garcia. Han estat rebuts per l’abat, Octavi Vilà, i el prior, Rafael Barruè, juntament amb l’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela.

Tots junts han visitat el Centre d’Interpretació del Monestir i el Museu –inaugurats el 2019 amb el suport econòmic de la Diputació, institució que també va restaurar-ne bona part de les peces antigues que s’hi exposen– i altres millores dutes a terme al cenobi cistercenc de la Conca de Barberà, declarat Patrimoni Mundial l’any 1991. La Diputació hi inverteix anualment en diferents projectes, atesa l’enorme projecció cultural i patrimonial del monestir a la demarcació de Tarragona i al conjunt de Catalunya.

Enguany, la institució supramunicipal hi preveu destinar 275.000 euros a través de l’àrea de Cultura, una inversió destinada a obres de millora; a la vuitena edició del Festival de Música Antiga, i a una nova fase de la digitalització del fons documental de l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià.

Pel que fa a aquest espai arxivístic, que conserva 1.250 metres lineals de documentació que va cedir el president de la Generalitat Josep Tarradellas i Joan (1899-1988), la presidenta de la Diputació i el diputat delegat de Cultura s’hi han endinsat de la mà de la directora de l’arxiu, Núria Gavarró.