La població estrangera de la Conca de Barberà ha crescut en 2.285 persones i representa així l’11,40% del conjunt de residents del territori a data 1 de gener de 2019.

Segons les darreres dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) publicades aquest febrer, aquest increment de la població estrangera resident segueix amb la tendència d’increment iniciada l’any 2017 i és coherent amb la pauta del conjunt de Catalunya. La diferència amb la mitjana de Catalunya és sensible, ja que al Principat el percentatge és del 15,1%. De les 7.675.217 persones registrades a Catalunya com a residents el 2019, els estrangers eren 1.159.427.

Principals nacionalitats

De les persones sense nacionalitat espanyola, a la Conca de Barberà els grups principals són els marroquins (683), que suposen el 29.81% dels estrangers residents i els romanesos (641) que suposen el 28.05% dels estrangers a la comarca. El tercer grup de conquencs d’origen fora de l’Estat és l’ucraïnès, gairebé un 10%. Per aquest ordre, les altres procedències més comunes són la Xina, el Senegal, Polònia, Algèria, Colòmbia i Itàlia. Tot i aquestes dades per països, si mirem per continents, la població estrangera provinent d’Europa és la més abundant amb un 46,48% seguidament de l’Àfrica.

Per municipis, les xifres més importants són a la capital de la comarca, Montblanc. Un de cada 7 montblanquins no té nacionalitat espanyola, un 13,81%. Per sobre de la mitjana conquenca hi ha l’Espluga, amb un 12,14%, Sarral, amb un 15,37%, Barberà de la Conca, amb un 13,32% i Vallfogona de Riucorb, amb un 10,99%.