Una expedició formada per alcaldes, caps de llista i representants de Junts per la Conca, van fer una visita institucional al Port de Tarragona el passat dimarts 4 de febrer.

Els representants de Junts per la Conca van ser rebuts pel President del Port de Tarragona, el Sr. Josep Maria Cruset i Domènech, qui va ser l’encarregat de mantenir una sessió de treball en la que es va donar a conèixer el funcionament del Port de Tarragona, així com la seva influència i repercussió en el territori de la Conca de Barberà.

Durant la sessió es van exposar les línies estratègiques de sostenibilitat de l’Autoritat Portuària que s’integren dins de les línies estratègiques que ha dissenyat el Port de Tarragona per incrementar la competitivitat i liderar el futur de la comunitat portuària que passa per una millora de les infraestructures, nous serveis i projecció internacional.

També va servir per conèixer l’estat financer, els moviments de mercaderies i les dades dels tràfics al Port de Tarragona. El Port entén el creixement dels tràfics com a font de creació de riquesa en el nostre entorn i com una oportunitat de millora, motiu pel qual el Port continua treballant per aliar-se amb operadors i clients en la generació de negoci i activitat portuària.

Finalment es van poder conèixer les diverses i múltiples accions que es duen a terme al Port de Tarragona per aconseguir que el port sigui un punt de trobada i una referència d’oci i cultural per als habitants del Camp de Tarragona i del seu entorn.

L’estada va continuar amb una visita guiada pel mateix President del Port de Tarragona, que des d’una golondrina va permetre als assistents conèixer in situ les instal·lacions portuàries i la seva activitat, seguida d’un dinar de treball que va completar la visita.

El de Tarragona és el segon port de Catalunya en volum de trànsit, per darrere del de Barcelona. Destaca especialment pel petroli en cru i altres mercaderies relacionades amb la indústria petroquímica, així com també de productes agroalimentaris. De fet, està posicionat a la Mediterrània per a l’emmagatzematge i la distribució de productes petroquímics i lidera el moviment de productes agroalimentaris tant a Espanya com a la Mediterrània.

L’any passat va tancar amb uns ingressos de més de 55 milions d’euros i uns beneficis de gairebé 9 milions. En total al Port de Tarragona genera uns 2.000 llocs de treball directes i 6.000 indirectes.

La trobada al Port de Tarragona s’emmarca en un conjunt d’activitats i sessions que s’organitzen des de Junts per la Conca per conèixer mes a fons les diferents instal·lacions i administracions del nostre territori i país, així com per teixir sinèrgies d’impuls per a la nostra comarca.