Vilanova de Prades ha celebrat la que és ja la seva principal cita gastronòmica i que aquest cap de setmana ha sumat quatre edicions, enguany esponjant la programació en dues jornades. La Fira de la Tòfona s’ha servit de xefs amb estrelles Michelin, productors locals, cellers de la DO Conca de Barberà i elaboradors de productes amb tòfona per reivindicar aquest diamant negre del territori com un ingredient a tenir en compte a la cuina catalana.

Aquest 2020 la fira ha omplert durant dues jornades el camp de futbol del municipi, des de dissabte a les 10 del matí fins aquest diumenge a les 4 de la tarda. Oficialment la inauguració va ser dissabte a les 11 del migdia a càrrec de la presidenta de la Diputació de Tarragona, acompanyada de diversos representants polítics de la comarca i de la demarcació.

Durant les dues jornades el mercat de la tòfona i de productes de proximitat s’ha situat en l’interior de la carpa de la fira que, en paral·lel, ha despertat l’atenció dels visitants amb demostracions de cuina en directe. Als fogons s’hi han posat els xefs Rafael Múria del Restaurant Quatre molins de Cornudella de Montsant, guanyador del programa Joc de Cartes dedicat al Priorat, i el xef Nil Bono del restaurant Deliranto de Salou que enguany ha aconseguit la seva primera estrella Michelin.

Concurs de gossos tofoners, reclam de la segona jornada

De la jornada de diumenge en va destacar, una vegada més, el concurs de gossos tofoners que va comptar amb la participació de 17 inscrits i va despertar les mirades de desenes de persones. Juan Mogaño i el seu gos van ser els més ràpids en trobar les tòfones. D’altra banda, pel que fa a l’exibició canina, Neu va ser distingit per obediència, Flama per bellesa i Kissi per simpatia.

La programació també s’ha completat amb el maridatge de vins per la tòfona a càrrec de Ramón Rosset, la presentació del llibre L’aiguat de Sant Marc, ell no ho volia fer i la jornada tècnica “Plagas y enfermedades en truficultura” a càrrec de Maria Martín Santafé.