Els Amics dels Gegants de Montblanc inicien l’any “amb el repte més execpecional de la seva història”. Així ho han fet públic en un comunicat, on expliquen que entre aquest 2020 i l’any 2021 realitzaran un agermanament cultural amb Costa Rica.

Concretament, l’entitat rebrà al AGRUCA-Agrupación Aserriceña de Sant José. L’objectiu és portar a Montblanc les costums i tradicions de Costa Rica i després portar al seu país la cultura catalana. Per les festes de Sant Maties, el grup visitarà Montblanc, amb els seus gegants, grup de dansa tradicional i orquestra la Cimarrona. Participaran a la 25ena edició de la Trobada de Gegants i Bestiari de les festes, que organitza l’entitat. Això serà per les Festes de Sant Maties, del 15 al 17 de maig.

El grup arribarà a Catalunya el 8 de maig i marxarà el dia 21. En aquests dies, participaran també amb els Amics dels Gegants a la trobada de la Ciutat Gegantera 2020 que serà Sant Boi de Llobregat, així com en altres actes més de petit format. També aprofitaran per fer diverses visites al territori.

La noticia s’ha presentat en el decurs de l’Assemblea General dels Amics dels Gegants de Montblanc, celebrada aquest diumenge 12 de gener a la Sala de les Corts del Claustre de Sant Francesc de Montblanc.