El passat dissabte dissabte 7 de desembre Montblanc va posar punt i final a l’edició d’enguany de #Safrània365, la programació de petits esdeveniments al voltant de l’enogastronomia i els productes de proximitat que organitza l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc, amb dues activitats que tingueren un gran èxit de participació.

Al matí, les vinyes i el celler Mas Foraster de Montblanc acolliren la gimcana «A la vinya, en família», la darrera activitat del cicle anual «Viu Montblanc en família!», emmarcada dins la iniciativa d’intervenció coordinada PECT TurisTIC en família. Des del mes d’abril s’han celebrat tallers de cuina, la plantada i la collita de safrà, i dues gimcanes amb una gran assistència de famílies.

En aquesta ocasió una trentena de persones van descobrir de forma divertida el cicle de la vinya i el procés d’elaboració del vi. Els participants responien preguntes sobre les varietats de raïm, la climatologia i el tipus de sòl de la comarca, que es trobaven ocultes en ampolles de vi escampades al llarg del recorregut. L’activitat finalitzà amb un esmorzar de productes de proximitat i de temporada.

A partir de les set del vespre, la sala de les Corts Catalanes del claustre de Sant Francesc fou l’escenari del tast «Set tota la vida». La proposta va ser dirigida pel sumiller Sergi Montalà i el músic David Carabén, de Mishima. El tast lligava música i vi presentant vins i caves d’arreu del país: Guspira, de Cava Oriol Rosell; Saó Blanc, de Mas Blanch i Jové; Vine, d’Estones; Lo noi del saxo negre, de Bielsa Ruano; Julieta, de Mas Foraster; S’Alou, de Vinya dels Aspres; i Set tota la vida, d’Estones Mishima.

Al tast hi van prendre part una seixantena de persones i tingué un magnífic colofó amb la interpretació per part de David Carabén de diversos èxits de Mishima.

La recaptació del tast es destinarà a #RiuadaSolidària a Montblanc, i comptà amb la col·laboració de Forn Sistaré de Reus de cedí coques de recapte i oferí un pa de grans dimensions per a un sorteig entre els assistents.

«Set tota la vida» era la quarta edició d’aquest tast de vi que coordina l’associació La Conca 5.1. Les dues primeres edicions es van fer dins la fira Safrània, i ja des l’any passat posa punt i final al calendari anual de #Safrània365.