Amb el temps tot canvia, i l’esport no n’és una excepció. Aquest fet queda exemplificat amb els e-Sports, una nova disciplina esportiva sorgida arrel de l’expansió d’internet. Avui dia aquesta indústria és un negoci que mou milions d’euros arreu del món, motiu d’això són els grans esdeveniments i competicions que atreuen l’atenció d’un públic cada cop més gran.

Precisament a l’Espluga trobem una jugadora professional d’eSports que destaca en popular joc League of Legends, la Judith Sánchez, o « Irina », tal com és coneguda dins el món dels videojocs. La jove, aquest cap de setmana ha passat pels micròfons de La Conca en Joc, on ha explicat la seva trajectòria dins d’aquesta disciplina en el qual es va iniciar per pura diversió fa cinc anys, però justament aquest hobbie va desencadenar en professió, i és que actualment milita a les files del Movistar Riders Blue, un dels millors equips professionals del panorama espanyol. Tot i comptar amb una curta carrera, la protagonista ja ha passat per equips importants com el Celerius, Cerberus, Indominus o el Raboot, però tal com ha assegurat li agradaria poder competir algun dia en algun dels equips més importants del món.

Per poder estar al nivell d’exigència que comporta el món professional del LOL, l’espluguina ha de compaginar una rutina d’entrenament exigent amb batxillerat; aquest entrenament sol durar dues hores i és de dilluns a divendres. Aquesta temporada, que va donar el tret de sortida el passat mes de setembre, està sent positiva per l’equip Movistar Riders Blue, amb una tercera posició a l’europeu, malgrat això, es van quedar a una sola partida de poder anar al mundial de Dubai, que tindrà lloc l’any 2020.

Judith Sánchez jugadora professional d’eSports

ENTREVISTA A JUDITH SÁNCHEZ A LA CONCA EN JOC